Linkki: www.hs.fi/ulkomaat/Human+Rights+Watch+syytt%C3%A4%C3%A4+Syyrian+Assadia+rikoksista+ihmisyytt%C3%A4+vastaan/a1305549182284

Syyrian levottomuudet ovat saaneet uuden käänteen, kun Human Rights Watch syyttää Syyrian Assadia rikoksista ihmisyyttä vastaan. Syyrian hallituksen joukot ovat tappaneet vajaa 600 siviiliä huhti-elokuussa. Tällaiset ihmisen aiheuttamat riskit tulisi pystyä välttämään, sillä ne vaativat aina ihmisuhreja. On outoa kuinka YK ei pysty tekemään väliintuloa ja estämään näitä Homsin kaupungissa tapahtuvia murhia, kidutuksia, katoamisia yms. Toivottavasti HRW (Human Rights Watch) saa YK:n tajuamaan kuinka pahassa pulassa Syyria on.

 

Tämän tyyppisessä riskissä on tietenkin enemmän huonoja- kuin hyviä puolia. Yksi huono puoli on se, että Syyria on tällä menolla todella huonossa hapessa, sillä kun Syyrian hallituksen joukot tappavat siviilejä minkä ehtivät, pian myös rikollisjengit saavat valtaa, ja kohta koko maa on kaaoksessa. Tällä on myös vaikutusta eurooppaan, sillä apujärjestöt joutuvat laittamaan paljon rahaa Syyrian pakolaisleireihin, ja pakolaisten ravitsemiseen, sekä asuttamiseen. Ihmisten kuolemat ovat tietenkin aina pahasta, mutta jos panee mieleen, että maapallo on yliasutettu, niin voidaan joissain määrin ihmisten kuolematkin laskea "hyödyksi", vaikka se pahalta kuulostaakin.

 

Valitsin tämän uutisen, koska mielessä oli muutenkin kirjoittaa Syyriasta, ja tässä uutisessa tulee esille myös, miten nämä järjestöt auttavat Syyriaa.

Syyrialaispakolaiset Turkin puolella Punaisen Puolikuun leirissä. Kuva Mustafa Ozer / AFP / Lehtikuva.

Syyrialaispakolaiset Turkin puolella Punaisen Puolikuun leirissä. Kuva Mustafa Ozer / AFP / Lehtikuva.

 

Punaisen Puolikuun telttoja Hatayssa, Turkissa. Kuva Mustafa Ozer / AFP / Lehtikuva.